familjerattsadvokater.se

Kommersiell hyresjuridik

Hem > Kommersiell hyresjuridik

Kommersiell hyresjuridik

I kommersiell hyresjuridik är kunskap och förståelse för de juridiska aspekterna av uthyrning och förvaltning av kommersiella fastigheter av avgörande betydelse. Här delar vi med oss av tips på utbildningar inom kommersiell hyresjuridik. Oavsett om du är ny eller erfaren inom, kan våra rekommendationer hjälpa dig att hitta rätt kurs.

Gå en kurs i kommersiell hyresjuridik

Att gå en kurs i hyresjuridik är ett utmärkt sätt att förvärva de nödvändiga kunskaperna och färdigheterna för att hantera hyresrättsliga frågor på ett professionellt och effektivt sätt. Nedan tipsar vi om fyra utbildningsföretag och institutioner som erbjuder kurser inom hyresjuridik.

Newton

Utforska Newtons grundkurs i kommersiell hyresjuridik. Den här kursen ger dig de nödvändiga grunderna för att hantera hyresförhållanden inom kommersiella fastigheter och lokaler. Med praktisk kunskap om lokalhyresjuridik, inklusive regler kring avtalsvillkor och hyreslagen, kommer du att kunna utföra ditt arbete inom lokalförvaltning på ett professionellt och självständigt sätt.

Omfattning: 2 dagar
Pris: Cirka 12 900 kr
Målgrupp: Förvaltare, uthyrare m.fl.
Var: Distans

JUC

JUC erbjuder en kurs i kommersiell hyresjuridik som är skräddarsydd för att ge dig en omfattande förståelse för hyresrätten inom kommersiella fastigheter. Under två intensiva kursdagar kommer du att utforska de mest centrala reglerna och ämnena inom lokalhyresjuridiken, inklusive komplexa områden som gränsdragningslistor, underhåll, tvister och uppsägningar.

Omfattning: 2 dagar
Pris: Cirka 15 990 kr
Målgrupp: Uthyrningsansvariga, fastighetsförvaltare m.fl.
Var: Stockholm och distans

JP Infonet

Upptäck JUC:s spännande kurs som är utformad för att avmystifiera de komplexa reglerna kring lokalhyresjuridik. Kursen erbjuder praktiska verktyg och användbara mallar för uppsägningar och hantering av meddelanden till konkursförvaltare, med målet att ge deltagarna de nödvändiga färdigheterna för att undvika de mest utmanande situationerna.

Omfattning: Kontakta utbildningsaktör
Pris: Kontakta utbildningsaktör
Målgrupp: Rådgivare, fastighetsförvaltare m.fl.
Var: Stockholm

Faktultetskurser

Fakultetskursers utbildning är skapad för att göra den komplicerade kommersiella hyresjuridiken begriplig och intressant. Kursens syfte är att tillhandahålla den viktiga kunskapen som fastighetsägare och rådgivare, inklusive jurister och advokater, så väl behöver. I kursen delar föreläsaren handfasta råd och rekommendationer, och deltagarna ges möjlighet att diskutera olika fall.

Omfattning: 1 dag
Pris: Kontakta utbildningsaktör
Målgrupp: Fastighetsägare, lokalhyresgäster m.fl.
Var: Stockholm

Vad är kommersiell hyresjuridik?

Kommersiell hyresjuridik är en gren av hyresjuridiken som fokuserar på hyresförhållanden inom kommersiella fastigheter och lokaler. Det innebär att den behandlar hyresavtal och lagar som är specifika för affärslokaler och kommersiella fastigheter, snarare än bostadsfastigheter.

Det här får du lära dig

En kurs inom kommersiell hyresjuridik syftar till att ge deltagarna en djupare förståelse för de juridiska aspekterna av att hyra och förvalta kommersiella fastigheter. Här är några generella områden och ämnen som man kan förvänta sig att lära sig under en sådan kurs:

  • Hyresavtal: Deltagarna kommer att lära sig att skapa, granska och förhandla hyresavtal för kommersiella fastigheter. Det inkluderar att förstå villkoren, rättigheter och skyldigheter för både hyresvärd och hyresgäst.
  • Lokalhyresregler: Kursen kommer att täcka de specifika lagar och regler som gäller för kommersiella lokaler, inklusive de som reglerar hyresvillkor, uppsägningar och tvister.
  • Uppsägningsprocessen: Deltagarna kommer att få en djupare förståelse för hur man korrekt säger upp ett hyresavtal, inklusive de formella procedurer och tidsramar som måste följas.
  • Tvistlösning: Kursen kommer att diskutera olika metoder för tvistlösning, inklusive medling, förlikning och rättsliga åtgärder. Deltagarna kommer att lära sig hur man hanterar och löser tvister på ett effektivt sätt.
  • Praktiska råd och strategier: Kursen kommer att erbjuda praktiska råd och strategier för att undvika vanliga fallgropar inom kommersiell hyresjuridik och för att säkerställa att hyresavtalen är juridiskt hållbara.
  • Fallstudier och verkliga exempel: Genom att analysera verkliga rättsfall och praktiska exempel kommer deltagarna att kunna tillämpa teorin på konkreta situationer och scenarier.